Auto kamera

Auto kamera

Termin dashcam (auto kamera) izveden je iz engleskog izraza dashboard za instrument tablu i cam kao kratki oblik za kameru. Auto ili video kamera koja se postavlja u vozilo na instrument tablu sa pogledom prema napred. U stvarnosti, međutim, većina auto kamera je pričvršćena za vetrobransko staklo pomoću vakuumske gume.

Auto kamera mogla bi takođe pružiti idealne dokaze o mogućoj nesreći ako komplikovana pravna situacija u našoj zemlji nije postavila ograničenja u određenim slučajevima. Sudski video snimci sa video kamere prepoznaju se kao dokaz ako su očigledno napravljeni samo u svrhu snimanja u hitnim slučajevima. Snimke iz automobila na kojima se mogu prepoznati lične karakteristike poput registarskih tablica i lica može pomoći u slučaju razrešenja saobraćajnog prekršaja. Rad kamere za automobil je generalno dozvoljen i koristan.

Kriterijumi za kupovinu

Savremene Auto kamera može učiniti više od pukog snimanja video zapisa. Za smislenu procenu video zapisa u slučaju nesreće, važno je da automobilska kamera snimi takozvani snimak sa podacima kao što su GPS koordinate, brzina i vreme snimanja, koji se mogu očitati za pregled. Podrazumeva se da bi trebalo uzeti u obzir samo automobilske kamere koje imaju rezoluciju koja barem odgovara Full HD standardu kako bi bile u stanju da prepoznaju registarske tablice i druge fine karakteristike. 

U našoj ponudi možete pronaći kamere koje snimaju i u 4K rezoluciji, što može biti jedna od prednosti prilikom odlučivanja za kupovinu. Veća rezolucija snimanja omogućava vam bolju preglednost snimka. 

Drugi kriterijum je intenzitet svetlosti nadzorne kamere automobila, tako da se korisni detalji mogu dokumentovati čak i pri lošem osvetljenju. U ponudi su i uređaji sa dodatnim funkcijama koje se odnose na pomoć vozaču, ali i pojedini dodaci za kamere.

Šta uzeti u obzir pre kupovine?

Pre nego što se odlučite koja auto kamera je za vaš automobil, preporučljivo je odrediti nekoliko kriterijuma koje uređaj treba da zadovolji. To uključuje ne samo rezoluciju slike, opcije podešavanja dužine video klipova i već i vrstu pričvršćivanja na vetrobranskom staklu, kao i cenu i, pre svega, odnos cene i performansi. 

Kenwood ponuda auto kamere sastoji se od nekoliko modela, vrlo slićnih po karakteristikema sa razlikama u veličini displeja, rezoluciji snimanje i još po nekim kakateristikema, tako da smo ponudu prilagodili većem broju kupaca. 

Pogledajte kompletnu ponudu na našem sajtu kao ostale proizvode iz kategorije Auto opreme.

Mreža
 • Kenwood CA-DR1030 set za povezivanje DashCam kamera i SMART parking mode koji omogućava snimanje dok je vozilo parkirano.
  2.490,00 RSD
 • Kenwood CMOS130 Parking kamera za ugradnju na vozila omogućuje da imate bolju preglednost oko automobila, dimenzije 23.4 x 23.4 x 23.9mm.
  7.490,00 RSD
 • Kenwood CMOS230 Parking kamera širokougaona kamera za bolju preglednost prilikom parkiranja i vožnje sa fleksibilnim postoljem i NTSC Video izlazom (RCA).
  12.690,00 RSD
 • Kenwood DRV-A100 Kamera za automobil sa LCD ekranom od 2". Snima u HD rezoluciji i obezbeđuje dokazni materijal u slučaju udesa.
  Cena sa popustom 5.990,00 RSD
  Cena 6.760,00 RSD
 • Kenwood DRV-A301W Kamera za automobil sa 2.7 " TFT LED ekranom u boji. Snima u FULL HD rezoluciji i obezbeđuje dokazni materijal u slučaju udesa.
  14.990,00 RSD
 • Kenwood DRV-A501W Kamera za automobil sa TFT LED color ekranom od 3". Snima u HD (2560 x 1440) rezoluciji i obezbeđuje dokazni materijal u slučaju udesa.
  21.990,00 RSD
 • Kenwood DRV-A601W Kamera za automobil sa TFT LED color ekranom od 3". Snima u 4K UHD rezoluciji i obezbeđuje dokazni materijal u slučaju udesa.
  27.990,00 RSD
 • Kenwood DRV-A700W Kamera za automobil sa kamerom od 3.7 Mpx. Snima u Quad HD (2560x1440) rezoluciji i obezbeđuje dokazni materijal u slučaju udesa.
  21.990,00 RSD
 • Kenwood KCA-R100 Kamera za automobil za zadnje vetrobransko staklo. Snima u FULL HD rezoluciji i obezbeđuje dokazni materijal u slučaju udesa.
  6.390,00 RSD
 • Kenwood KCA-R200 Kamera za automobil za zadnje vetrobransko staklo. Snima u Wide Quad HD rezoluciji i obezbeđuje dokazni materijal u slučaju udesa.
  7.990,00 RSD

10 Proizvoda