Zdravo !
Moja Korpa

PROCEDURA ZA POVRAT ROBE

Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde ce kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošacu mogućava u odustajanje određenom roku. Nakon utvrdivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštecena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.

Kupac robu može da vrati samo u sledecim slucajevima UZ FISKALNI RACUN UZ POŽELJAN RAZLOG VRACANJA:

1. Krajnji kupac zakonski može u slucaju poručivanja putem WEB-a vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.

2. Ukoliko je greškom prodavnice Breg.rs fakturisana roba koju kupac nije porucio, rok za zapocinjanje procedure povracaja robe je 24h od trenutka prijema robe.
U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava pozivom na broj +381 11 405 8692 , slanjem e-maila na prodaja@breg.rs. U slucaju da kupac reklamira artikal nakon isteka ovog vremena, zbog nedostatka ili kvara, kupac se upucuje na redovnu proceduru (da artikal sam odnese u ovlašceni servis naveden na garanciji).

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. Kupac je dužan da vrati robu Breg.rs, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac snosi iskljucivo direktne troškove vracanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrošaca da je potrošac u obavezi da ih plati.

Kupac je iskljucivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na nacin koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Breg.rs je dužan da bez odlaganja izvrši povracaj uplata koje je primio od potrošaca, ukljucujuci i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.

Breg.rs može da odloži povracaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraca, ili dok potrošac ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slucaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu. Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija ce utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povracaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama.

Po prijemu ovako poslate robe utvrdićemo stanje i ispravnost artikla i obavestiti da možemo razdužiti kupca ili poslati neku zamenu.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštecena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporucila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštecena, ali je neispravna, kontaktirajte nas na broj +381 11 405 8692 ili slanjem e-maila na prodaja@breg.rs, kako bi vam poslali zamenu.